Campus BLÅ-konferansen

- en viktig møteplass for havnæringene i regionen

  • Kan UTROR bli et nytt norsk industrieventyr?
  • Hva skjer med laksen når havet blir varmere?
  • Hvorfor promoterer Erling Braut Haaland norsk sjømat?
  • Hva skjer med Havida etter at de fikk eiere fra Færøyene?
  • Hva driver Oceanize på Rørvik egentlig med?
  • Hvorfor satser Akvafuture i Canada?

Alt dette og mye mer får du svar på den 31. oktober – da arrangeres Campus BLÅ-konferansen for 4. gang ute på Toft.

Meld deg på konferansen

Konferansen byr på:

💙Inspirerende foredrag
💙Muligheter til å knytte nye kontakter og styrke eksisterende relasjoner
💙En herlig sjømatbuffet til lunsj

Ikke gå glipp av muligheten til å utvide din kunnskap, utveksle ideer med likesinnede, og nyte det beste havet har å by på.

Vi gleder oss til en BLÅ fagkonferanse med inspirerende innledere!

Innledere Campus BLÅ-konferansen 2024

Martin Skaug

I mars ble det kjent at fotballstjernen Erling Braut Haaland har inngått et samarbeid med Norges Sjømatråd. Han blir global ambassadør for norsk sjømat, og markedsføres nå med slagord som «Eat the best. Be the best, like Erling Braut Haaland». Kommunikasjonsdirektør Martin Skaug i Norges Sjømatråd kommer til Campus BLÅ-konferansen og forteller historien bak dette skupet.

Thomas Myrholt

Akvafuture har lenge hatt lyst til å satse mer her på Sør-Helgeland. Det har ikke vært mulig, fordi selskapet ikke har fått nye konsesjoner, selv om de produserer lusefri laks med 96% superior-kvalitet og slamoppsamling. Utålmodige på å få videreutvikle seg, har Akvafuture oppretta et datterselskap i Canada, ansatt daglig leder, og ser på mulighetene for å satse også der. Hele historien får du høre på Campus BLÅ-konferansen.

Nina Santi

Nina er daglig leder i INAQ, som hjelper bedrifter i sjømatnæringen til å vokse. INAQ leverer rådgivning på alle nivå, fra styrerommet til ut på fartøy og merder. Kundene kommer fra Sverige, Spania, Hellas, Skottland, India og Namibia, i tillegg til hovedtyngden i Norge. Spisskompetansen er spesielt å hjelpe de bedriftene som er ferdig med etablererfasen. Nina Santi mener ny produksjonsteknologi endrer risikobildet for fiskehelsa og fiskevelferden, og forteller mer om dette på konferansen.

Bjørn Arve Bønå

Aldri før har det vært så mange elever på Campus BLÅ Videregående skole. I år var det 30 nye elever som begynte i første klasse, og det er det største elevtallet noen gang. Den nye rektoren, Bjørn Arve Bønå, er svært fornøyd: - Vi vil ha aktivitet og går for full maskin, sier Bønå. Neste år får skolen også oppreyye de etterlengta 10 studieplassene i Vg2 Maritime fag, som gir fagbrev som matros eller skipsmotormekaniker. Bønå forteller mer om blå utdanning framover på Campus BLÅ-konferansen.

Emilia Hauan Lundeby

Både laksen og folket skal ha det bra, mener 21-åringen Emilia, som gikk i det første kullet til Campus BLÅ videregående skole i 2018. Så bar det rett ut til Nova Sea som lærling, før hun ble fast ansatt som røkter. I fjor høst var hun med i det første kullet på den nystartede fagskolen på Campus BLÅ. Målet er å bli driftsleder, og Emilie kommer til Campus BLÅ-konferansen og forteller mer om blå utdanninger og hvorfor hun har valgt dette yrket.

Torgrim Sollid

La SoMe gjøre rekrutteringsjobben for deg! Gjennom flere år som rekrutterer, har Torgrim sett hva synlighet på digitale flater kan gjøre for en rekrutteringsprosess. Da han for et år siden startet eget rekrutteringsbyrå i Moloen-gruppen, var det derfor naturlig også å bistå kunder med nettopp dette. Å være tilstede på digitale flater kan hjelpe deg med å rekruttere, og det er lite som egentlig skal til for at det skal hjelpe, mener han.

Helene Øyangen Lindberg

Pionerbedriften Oceanize har siden 2017 resirkulert tau fra fiskeri- og havbruksnæringa. Det gamle tauverket finner du bl.a. i Kiwis handlekurver og McDonalds serveringsbrett i dag! I Rørvik har Oceanize et område like stort som 11 fotballbaner, der de resirkulerer og behandler avfall. Forsknings- og utviklingsleder i Oceanize, Helene Øyangen Lindberg, kommer til Campus BLÅ-konferansen og forteller bl.a. mer om hva utrangert plast og gammelt tau kan brukes til.

Lars Konrad Johnsen

UTROR ønsker å skape en helt ny næring for industrinasjonen Norge. Vi er allerede verdensledende på operasjoner offshore, og denne unike kompetansen vil UTROR ta inn i oppdrettsnæringa, nærmere bestemt på Trænabanken. Denne satsinga krever milliardinvesteringer, og planen er å skape 2-3000 arbeidsplasser på Helgeland over de neste tiårene. Lars Konrad, forretningsutvikler i UTROR, var med å starte UTROR i 2021, og skal fortelle mer om de spenstige planene på konferansen.

Tomas Sund

Det begynte med et hyggelig møte på standen på Aqua-NOR i fjor, og førte til at den lokale bedriften Havida begynte å samarbeide med det færøyske selskapet Gro Aqua. Ved hjelp av denne alliansen skal Havida, ledet av Tomas Sund, starte en omfattende nasjonal satsing med utgangspunkt i Brønnøysund. Hvorfor er Nord-Norge og Færøyene en god match? Hva kan dette bety for Brønnøysund? Hvilke utfordringer må løses? Det forteller Tomas mer om på Campus BLÅ-konferansen.

Stein Andrè Herigstad-Olsen

-Uten sjøfolk stopper Norge! Det mener Stein Andrè Herigstad-Olsen, som i mange år har vært leder i transportkonsernet Torghatten. Nå er han forretningsutvikler i det nye nordiske ferjeselskapet Nordic Ferry Infrastructure, som eier både Torghatten og danske Molslinjen. Er det noen som kjenner ferjebransjen ut og inn, er det han. Det har lenge vært ei utfordring å få tak i kvalifisert mannskap på ferjene, både lokalt og nasjonalt, noe mange rederier bl.a. fikk erfare sist sommer.

Meld deg på konferansen